- Reklama -
DomůKytaryKytara z hřebíků aneb metal forever!

Kytara z hřebíků aneb metal forever!

- Reklama -

Snad žádnému nástroji se nedostává takové pozornosti různých inovátorů a experimentátorů jako elektrické kytaře, což ovšem zdaleka neznamená, že by všechny zásadní modifikace tohoto artefaktu rockové muziky už byly vyčerpány. Jedním z důkazů nekončící fantazie manuálně zručných kytarových fanoušků je i pravověrně metalový model, jehož zásadním atributem jsou staré hřebíky a další spojovací materiál.

Pěkná hromádka posvařovaných hřebíků, skob, šroubů a vrutů tvoří společně s dřevěným centrálním blokem korpus ve tvaru Les Paulu, rez z kovových součástí částečně odstranilo kartáčování a poté následovala krycí vrstva laku. Aby prefabrikovaný krk vizuálně ladil s tělem nástroje, byl včetně javorového hmatníku opálen let lampou. Zvuk je přenášen pomocí kobylkového humbuckeru a krkového singlu Select by EMG korejské produkce.

Těmito poměrně levnými pasivními snímači, které se k mateřské značce EMG hlásí především designem plastových krytů s absencí čoček pólových nástavců, byly v 80. a 90. letech osazovány nástroje asijské provenience, můžeme je najít např. i na tehdejších verzích headless kytar Steinberger Spirit GT Pro/Pro Deluxe apod.

 

- Reklama -
- Advertisment -

Poslední přidané

- Advertisment -

Neuniklo vám?